Airco voor uw peuterspeelzaal, klaslokaal en collegezaal
Airco voor uw peuterspeelzaal, klaslokaal en collegezaal

Peuterspeelzaal, klaslokaal of collegezaal, daar waar je kennis opdoet wil je je goed voelen en geconcentreerd kunnen zijn. Een goed binnenklimaat helpt hierbij . Door het klimaat op school wordt het lerende kind helaas nogal eens het kind van de rekening. In de winter veroorzaken oude verwarmingssystemen een te hoge temperatuur of zijn juist niet in staat om de ruimte warm te houden. In de zomer dringt de warmte van buiten veelal naar binnen. In combinatie met weinig of geen ventilatie zorgt dat voor een omgeving die niet bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van leerlingen en leraren. Een goed binnenklimaat bevorderd juist het welbevinden en prestaties.

Airco's zorgen voor betere prestaties en een prettig binnenklimaat

Een fris en gezond klimaat begint bij de juiste temperatuur in alle seizoenen maar heeft zeker ook verse gefilterde lucht en een prettig luchtvochtigheidsniveau nodig. Met een airconditioningsysteem kunnen deze zaken optimaal op elkaar afgestemd worden. Binnendelen kunnen helemaal uit het zicht gemonteerd worden en hebben in elke uitvoering een zeer lage geluidsproductie waardoor het airconditioningsysteem nooit stoort, concentratie gegarandeerd.

In een schoolgebouw zal veelal gekozen worden voor een VRF systeem. Deze systemen bestaan uit een buitendeel welke binnen vanaf 6 binnendelen aanstuurt. Is het gebouw groter kan een VRF systeem ook vele binnendelen bevatten en meerdere buitendelen. Per buitendeel kunnen zelfs wel 64 binnendelen in bedrijf zijn. De binnendelen zijn er in diverse uitvoeringen en formaten en kunnen onderling met elkaar gecombineerd worden. Zo is voor elke ruimte en toepassing wel een oplossing beschikbaar.

Bediening kan centraal of individueel geregeld worden zodat in elke ruimte de klimaatbeheersing geheel op de behoefte en bezetting van het moment kan worden afgestemd.

Duurzaamheid

Naast energiezuinig koelen op warme dagen kunnen airconditioners ook uitstekend verwarmen en worden daarom ook warmtepomp genoemd. Warmtepompen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen op gas.

En omdat een airconditioningsysteem gecombineerd kan worden met warm tapwater kan een heuse duurzaamheidsslag gemaakt worden. Dat is goed voor het milieu maar ook voor de hoogte van de totale energierekening! Kostenbeheersing en monitoring van energieverbuik zijn bovendien mogelijk middels gebruiksvriendelijke tools.

  • De ideale temperatuur en luchtkwaliteit, het hele jaar door;
  • Te combineren met ventilatie en warmwatervoorziening;
  • Stille systemen;
  • Kostenbeheersing en energiemonitoring.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen?

Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Na het invullen van het offerteformulier nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op. Ook kunt u direct contact met ons opnemen door te bellen met het onderstaande telefoonnummer.

Lees meer Lees minder

Uw airco installateur voor de provincies/regio's , Overijssel, Twente, Salland, Drenthe en Gelderland

Installatietechniek, Installatiebedrijf, STEK, F-gassen, BLR100, BLR200, HVAC-Installateur, UNETO VNI, Techniek Nederland, Sterkin