Warmterugwinning
Warmterugwinning
Warmterugwinning

De warmteterugwinsystemen kunnen worden geïntegreerd in airconditioningsystemen. De systemen maken gebruik van uitlaatlucht voor het voorbehandelen van de inkomende lucht waardoor de koel- of verwarmingsbelasting van het benodigde systeem worden gereduceerd. Elektrische voorverwarming is dankzij de optionele, geavanceerde invriesbeveiliging niet noodzakelijk.

Vrije koeling

De WTW-units zijn standaard voorzien van de mogelijkheid voor vrije koeling. Afhankelijk van de luchtcondities en instellingen zal de bypassklep automatisch omschakelen naar vrije koeling. Dit draagt bij aan het verlagen van het energieverbruik van de klimaatinstallatie.

Flexibele besturing en onderhoudsvriendelijk

De WTW-unit is standaard niet alleen geschikt voor balansventilatie maar ook voor toepassingen waarbij juist een lichte onbalans gewenst is. Hierdoor kan de WTW-unit ook toegepast worden in ruimten waar over- of onderdruk benodigd is.

De WTW kan uitgevoerd worden met een eigen individuele afstandsbediening of gekoppeld worden op een afstandsbediening van een toegepast binnendeel. De luchtfilters kunnen met water worden gereinigd.

WTW-Unit
  • WTW-wisselaar met thermische- en vochtterugwinning, de vochtterugwinning geeft zowel in de zomer als in de winter een verbeterde relatieve vochtigheid in de ruimte.
  • Reinigbaar luchtfilter.
  • Servomotor gestuurde bypass-klep.
  • Automatische sluiting bypassmodus bij lagere buitentemperaturen ter voorkoming van condensatie.
  • Automatische ventilatorschakeling bij buitentemperaturen beneden -10ºC (ventilator stopt met tussenpozen).
  • Aansluiting voor integratie binnen een centrale regeling.
  • Benodigdheden voor kanaalaansluiting.
WTW-Unit werking

Welk warmteterugwinsysteem past bij mij?

Wilt u weten wat MultiCool voor u kan betekenen? Wanneer u het onderstaande formulier invult, neemt een adviseur zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Offerte formulier Modellen

Contact